Thursday 17 March 2011

Kolesarska elektrika...

Hm, japonska katastrofa je očitno vzbudila strah po vsem svetu. Najslabše pri tem je to, da bo okrepila nasprotnike jedrske energije in dala potuho tistim, ki načrtujejo elektrarne na (slab) premog in s tem dolgoročno škodijo mnogo širši populaciji, ki se tega kratkoročno ne zaveda dovolj. Defektne japonske jedrske elektrarne so še iz časov, ko je bil problem varnosti podcenjen - sicer ne bi imeli samo enkratne redundance hladilnega sistema, ki je bistven za varno obratovanje oz. za ohladitev reaktorja po zaustavitvi verižne reakcije...Ampak hkrati bo imela ta katastrofa tudi dobre posledice - revizijo vseh varnostnih parametrov obstoječih central po svetu.

Razen tega se sedaj pokaže, kakšni brihtiči smo v Sloveniji ! Nikakor ne smemo postaviti vetrnih elektrarn na Volovji rebri, kjer področje vsakih nekaj let preletita tja dva belovratna orla z Lošinja...! Pa saj smo idioti ! Torej - vetrnih ne, nukleark ne, premogovnih tudi ne (ali pač ?), fotovoltaičnih ne, bioplinskih tudi ne - kaj še ostane ? Samo še vrtenje biciklov, kakor v partizanih, ko je bilo treba dobiti elektriko za brezžično komuniciranje... Ampak vsi ti vrli in brezzvezni okoljevarstveniki pa bi gledali TV, imeli luč zvečer in prali ter pomivali s stroji na električni pogon ! Še en dokaz, kakšne budale imamo med Slovenci...!!!

V splošnem pa je (v družinskem merilu) vse OK, razen mojega grdega žulja na peti, ki sem si ga prislužil z "ultrakvalitetnimi" Wagnerjevimi čevlji za 140 €. Sedaj ga pa zdravim z nekimi obliži, hoditi pa v čevljih skoraj ne morem. Sicer pa vreme ni za Rožnik ali kaj podobnega. Ampak jutri pa moram na redno kontrolo k Benediku. No ja, bo že kako; so far - so good...

No comments: