Friday 29 April 2011

"Ejdžing iznt veri pleznt"

Vedno bolj se nama z Ma pozna staranje; ali bolje - hitrost staranja se progresivno povečuje (uh, kako sem "kunštno" to povedal !). Ne samo, da karkoli kdo od naju drugemu kaj reče, ga le-ta obvezno ponovno vpraša, kaj je drugi dejal ? Tudi hoja je opazno nestabilnejša, nesigurnost je tudi pri hitrejših zasukih, da o krajšanju napora, ko začutiš, da ne moreš več, ne govorim. Tovrstna spoznanja seveda vlečejo za sabo cel kup večinoma podzavestnih razmišljanj - ali bolje rečeno, podzavestnih občutkov - kako bo, če/ko bo nekdo od naju ostal sam: kako bo z vožnjo in oskrbo avtomobila, kako bo z ukvarjanjem s hišnimi financami, z nabavami, z vsemi nevšečnostmi okrog parcel, zemljiške knjige, advokatom in podobnim, skratka kako z vsemi tisočerimi malimi opravili, ki so postali dolgoletna rutina in "specializacija" vsakega od naju... Pa si govorim, da "nikad ni tak bilu, da ne bi nekak bilu"; tudi ko bo treba uporabljati najpej palice in kasneje hojce in vedno se - tako ali drugače - najde način, da se opravijo (ali sam ali kdo drug) neizogibna mala dela in opravila. Bo pač novo, zaključno poglavje , na katerega se bo treba privaditi... Pa saj ne bo, upam, za dolgo ! K sreči se mi zdi, da bosta najina "ferštamentkostna" kasneje odpovedala kot fizična dela; to pa je tudi nekaj !!!

12. maja se bomo dobili spet sošolci iz 8.c. realne gimnazije. Prijavilo se nas je - od 13 vabil - le 8. Vsi drugi so ali pokojni ali pa s hudimi težavami osemdesetih let: Parkinson, infarkti, operacije vseh vrst - ni da bi govoril. Komaj kaj drugače je z Iskraši, saj vsakemu od nas kaj fali ! Hudiča, saj je od konca ISKRE, kot smo jo poznali, minilo več kot 20 let !

Od dnevne politike se skušam distancirati in prav to mi gre, k sreči, čedalje lažje. Pa tudi če pride JJ, bo to nek radikalizem v Sloveniji, ki bo nedvomno prišel, samo še pospešilo, ker se bodo tudi črnuhi diskvalificirali za vladanje še bolj kot sedanja garnitura. Potem pa bo najbrž čas za kako novo stranko - z novimi imeni in obrazi. Ampak takrat naju to ne bo več brigalo.

Ah, bo že kako....!

No comments: