Wednesday 3 January 2007

po daljšem času

Uh, kar nekaj časa je minilo od zadnjega bloga. Medtem imam novo lečo v levem očesu (prihodnji teden je dobim še v desno) ter solidno drisko kot posledica kolitisa (vnetja sluznice debelega črevesa). Kako sem jo fasal, mi ni prav jasno; domnevam, da z majhno virozo tik pred božičem. Jutri bo treba k zdravnici, ker je stvar nadležna - karkoli požrem, gre v obliki "vodice" ven. Kaj pri tem ješ, je skoraj brez pomena. Ker pa imam apetit (zlasti za praznične dobrote), je stvar še nadležnejša.

Sicer pa sem se v predprazničnih dneh jezil nad početjem vladajoče politične opcije. Svoj gnev sem izražal skozi nekaj komentarjev na članke in kolumne v Dnevniku. Vsaka čast Miheljaku, ki je najbrž do te mere neodvisen, da lahko poleg vlade (upravičeno) kritizira še molk večine novinarjev, ki so se menda kar sprijaznili nad stanjem medijskega duha v Sloveniji. Da, da...za ljubi kruhek...!
Predlaga referendum o neplačevanju RTV naročnine, kajti prgram kot je sedaj, ni vreden počenega groša. Najbrž bodo goljufali glede gledanosti, saj jim sicer ne bo nihče več plačeval za reklame...?

Ampak vsaka stvar ima svoj konec (klobasa pa dva). Izgleda, da gre ljudem le še za gmotna vprašanja; stanje duha jih niti ne moti preveč...Kljub temu pa se bodo Slovenci vendarle enkrat zbudili in se zavedli, da jim je škorpijon zlezel v hlače, čisto neopazno... Ampak evro k temu ne bo veliko pripomogel ! Le kaj bi se dalo prevzeti od Evrope, da bi imeli bolj sproščeno in prijaznejše vzdušje ???

No comments: