Friday 2 July 2010

Hura v drugo polovico leta

No, pa smo prijadrali v julij - pol leta je mimo. Kaj bo prinesla naslednja polovica ? V ponedeljek grem na pregled črevesja - bomo videli, kaj bodo dejali učeni dohtarji. Imam pa vtis, da se stvar nekako stabilizira; peristaltiko mi je - najbrž tudi s Seldiarom - uspelo malce upočasniti in tudi izhodna masa je deloma kompaktnejša. Ampak - kot rečeno - bomo videli.

Vročini ponoči se je pridružil še permanentno zamašen nos, ki zahteva absolutno dihanje skozi usta. Temu se pridružujejo še suha usta zaradi Omnica; tako da imam na izbiro - ali ne spim zaradi strahotno suhih ust ali pa zaradi pogostega vstajanja za stranišče. Obe izbiri sta slabi. Stvar se bo nekoliko popravila, ko ne bo toliko absolutne vlage pri popustitvi vročine. Ampak - dolgo, vroče poletje pač, mi pa stari in sitni.

Višnja je dozorela; obiranje bomo združili s hkratnim obrezovanjem, ki je že zelo potrebno. Prihodnje leto seveda zato še ne bo novega pridelka; ampak imam še starega od nekaj let nazaj (v obliki višnjevega žganja...). Tudi letos je pridelek obilen, le malce manj debele so. Otroci lahko veliko višenj dobijo, saj bodo pomagali obirati.

Sicer pa - "Horuk v krizne čase, kdor zaupa vase, ta čez vse reforme se prebije.." itd po vzoru nekdanje brigadirske pesmi...

No comments: