Monday 10 October 2011

Vozniška, pa še politika...

Jutri je okulistični, v četrtek pa splošni pregled za podaljšanje vozniške. Potem je tu še tehnični pregled, registracija, obisk pri dermatologinji in še kaj bi se našlo. Pa še rojstni dan, uh !!!

Vsako jutro je isti cirkus - huda bolečina v desnem kolku, ki je dokazani išias zaradi mišičnega pritiska na živec. Če se pretegnem, bolečina (kratkoročno) poneha. Telovadba in TENS do sedaj nista kaj posebno pomagala. Drugi, pojačani znak staranja je še slabljenje vida (vidno polje -?, fiberizacija lečne vrečke - bo treba ponoven laserski poseg?) in zadnje čase nekoliko nesigurna hoja - kot zametek vrtoglavice. Ja, počasi pač prihaja...Z zimo bo to še izraziteje, kaj hočemo !!!

Vrag vedi, kako se bo ta politična scena odvijala še naprej. Ni si delati utvar, da ne bomo deležni Janševega avtokratizma in seveda ustreznih kadrovskih čistk. Nikakor pa ne najdem nobene psihosociološke analize, kako je vendar mogoče, da skoraj 1/3 Slovencev brez vsakega pridržka podpira Janšo, To je fenomen, ki bi res zaslužil temeljito raziskavo - pa se najbrž nihče ne upa, saj bi se s tem nekako dokazala moja teza, da je IQ Slovencev v povprečju krepko pod 80 ali celo 70 % ! Toda - kako je vendar to mogoče ? Kaj smo zamudili v desettisočletjih našega homosapiens-nega razvoja...? No, odgovor na to je posreden - kako pa je 50 milionov Nemcev podpiralo Hitlerja dolgo vrsto let ???

No, živi bili, pa videli...!

No comments: