Tuesday 29 May 2007

Papirnato zdravstvo...

Pričenjam verjeti, da je marsikateri rakasti bolnik izgubil bitko s svojo boleznijo ZARADI INERTNOSTI ZDRAVSTVENE ADMINISTRACIJE !!! Po mesecu in pol še vedno nisem prejel zaključne odpustnice po operaciji, ki bi morala vključevati tudi histološki izvid tkiva, ki so ga izrezali in na tej podlagi določitev stadija razširjenosti. Prav tako še nisem po tednu dni prejel odpustnice iz zdravljenja v Rogaški, s katero moram iti na pooperacisjko kontrolo v Petra Držaja. Upam samo, da ta vrsta raka ni preveč hitra - če bi imel melanom, bi bil morda že odpisan !!!

Sicer pa se mi stanje počasi, ampak konstantno izboljšuje; celo sranje se popravlja, čeprav je nastopil sedaj drugačen "red"zanj. Ne smem biti nestrpen, če je kak zastoj pol dneva ali ves dan - vse se potem uredi. Teža narašča počasneje - komaj zaznavno; bolj kot na tehtnici to opažam na pasovnem obsegu...!

Ma ima danes rojstni dan - spomnil sem se šele pri zajtrku, uh, neroda ! Klicala je tudi Meti; se bo treba oglasiti pri njej. Tudi bo treba iti v Trebnje, oglasiti se Štiglicem, udeležiti se seje družbenikov, iti na srečanje z Iskraši itd. Skratka, treba se bo počasi vračati v družbo. Le-ta pa itak ni posebno obsežna, kar je za naša leta normalno. Upam samo, da bo z zdravstvom nekaj časa mir; kaj dolgoročnega pa si v tem smislu ne obetam preveč...

No comments: