Thursday 21 June 2007

Diploma, pa še malo aferaštva...

Vnukinja BeeBee je postala univ.dipl.geogr. in s tem "zašpilila" neko obdobje kariere, pa če si to sedaj prizna ali ne. Vse drugo še sledi....

Bled mi je končno dal termin za ponoven pogled v moja čreva - 4.september. Baje pa se v Italiji dobi preparat, ki ga je za 1/4 litra, ki bolje spuca čreva kot 7 litrov Donata in še neke grozljive soli, ki jo moraš popiti dan pred vpogledom v zadnjo plat. Bo treba ponj v Gorico.

Politično prizorišče pa uresničuje mojo napoved, da bo v jeseni še veselo...Ali Rop laže, ali Janša laže, ali so prisluškovali, ali sta res inscenirala incidente itd itd. Osebno mislim, da sta Janša in Sanader nekaj gotovo mutila - morda manj eksplicitno, ampak gotovo na škodo takratne Ropove vlade. No, menim pa, da bo šlo vseskupaj pod preprogo prav tako kakor prodaje orožja, ropanje v SKB, kraja orožja v Postojni, prodaja Mercatorja zaradi DELA in še kaj. Ampak najboljša izjava pa je, da je tako prisluškovanje "med prijatelji" nedopustno ! Kje pa - vse količkaj vredne obveščevalne službe na svetu prisluškujejo, kjer, kakorkoli in komurkoli le morejo - razlika je le ta, da o tem držijo gobec !

Vse kaže, da so incidenti stalnica politike - ne samo pri nas, ampak povsod po svetu. In če jih ni, je nekaj narobe s tako državo; zato jih je treba nenehno fabricirati, če ne drugače pa z letalsko vozovnico za indijskega zdravilca ali Janševo Urško ali pa z vožnjo službenega avta za nakup metel itd. Ali nismo vsega tega že čez glavo siti in da nam sploh ne gre več za to, kdo ima prav, kdo je ravnal nezakonito in kdo bo sankcioniran - ?

Ampak EU-ju bomo pa le predsedovali, pomislite ! In Janša bo Angelo Merkel absolutno zasenčil, ni kaj !

No comments: