Tuesday 5 June 2007

Avtoservis in še kaj

Končno sem preobul in servisiral avto - 40000 km ! V oko mi je tam padel nov SUZUKI SX4, ki je nekakšna zmes cestne limuzine in terenca. Ima normalen prednji pogon, priklopljiv 4x4 in diferencialno zaporo (tako kot Terios). Ima v delux verziji 16oo ccm in 107 KM in tudi sicer ima relativno visoke sedeže, ves standardni konfort, klimo itd itd. Le cena je ca 19 k€ malce visoka, ampak le dobrih 4 k€ več od novega Jimnyja. Bomo videli, saj pred jesenjo še ne pride v poštev. Bogve, kako se bo razpletlo s temi mojimi težavami. Prihodnje leto pa bo potrebna poleg nove kište še obnova šoferske.

Danes naj bi pomagala razvoziti kramo od Metke in Polonce v nova stanovanja. Uh, te selitve so težak porod, ki je še težji zaradi marsikakšne nerodnosti in neracionalnosti - ni kaj, moška roka in tudi logika v takih prilikah ne bi bili odveč - vsaj ne v principu. Ampak Po je v takih rečeh - kot tudi sicer - strašno samosvoja in ni, da bi se vsiljevali.

Mo in Al sta na Koroškem z Zajci - imajo žal vsak dan dež, ampak jemljejo to kot sestavino kolesarskega dopusta. Če si mlad, to res ni problem; če si star, si pa itak permanentno siten, ker ti vedno kaj fali, če drugače ne, pa vreme...Uh !!!

No comments: