Friday 31 May 2013

Je tale blog sploh še živ ?


Skoraj je že pol leta od zadnje objave. Medtem se ni zgodilo nič posebnega; če ne štejem konstantno, čeprav počasno slabšanje  hrbtne stenoze. Vzporedno s tem še tu pa tam kratka vrtoglavica in šibke oziroma nestabilne noge. Obenem sem se nekoliko naučil spati tudi z bolečino. Sicer pa situacijo rešujeta edinole Tramal in Tramundin. Tudi pri Ma se je tik pred njeno 85-letnico pričela pojavljati obrabna bolečina v hrbtenici. Skratka, lepo počasi napredujemo proti tjakaj...

Misli, kako bo čez čas in kako bomo tedaj uspeli opravljati vsa nujna človeška opravila - zavestno odganjamo. Bomo pač stvari reševali takrat, ko bo taka potreba nastopila - saj bi sicer lahko zagrenili sproti vsako minuto življenja !

O politiki, varčevanju in dnevno aktualnem dogajanju ni da bi govoril. Spremeniti itak ne moremo ničesar; stvari pa tečejo mimo naše volje in našega vplivnega dometa.  Seveda bomo živeli progresivno slabše še zelo dolgo, toliko, da izboljšanja midva z Ma ne bova več dočakala. Saj ga sodobna neokapitalistična družba za veliko večino ljudi sploh ne zna ustvariti. O pač, za elito, ki ima v rokah vso moč, da za sebe poskrbi. Raja pa se še dolgo ne bo uprla, ker še taki reveži vendarle ob revoluciji lahko vsaj nekaj malega izgubijo ....! In zato gredo stvari na star način dalje - in bodo tako šle tudi naprej. Za naju, ki se poslavljava, pa je že praktično vseeno...!

Morda se pred radikalno spremembo družbenega reda še prej srečamo z vesoljci, saj nas History na  TV stalno prepričuje (in celo čedalje bolj prepričljivo), da so bili že tukaj in še bodo prišli...!

No, do tedaj pa skušajmo za silo preživeti - če se le ne bo zaletel kak asteroid !!!

Howgh !

No comments: