Tuesday 26 August 2008

Bolj slab dan

Nisem ravno najboljše volje. Včeraj je umrl že drugi iz naše Iskraške skupine - Gojmir. Bil je naš kolega, skupaj smo v rosnih študentskih časih funkcionarili in hodili v hribe, v Iskri pa nekaj časa celo Marjančin šef. Dolgo je bil bolan - diagnozo pa so mu najbrž prikrivali, ker je imel verjetno karcinom in ni mogel več gibati kljub vlačenju po bolnicah itd. Očitno smo na vrsti...

Imam v ponedeljek UZ, nato pa v četrtek že kontrolo pri kirurgu. Razen mehkejšega iztrebljanja ni kakih simptomov (ali pa jih ne čutim). Bomo videli. Če bo sum na recidivo, bo verjetno sledila spet koloskopija (zaradi histološkega vzorca) in nato kak poseg ali karkoli pač že.

Ta jesen bo polna vsega mogočega neprijetnega: podaljšati osebno, podaljšati vozniško (kar pomeni preglede vseh sort), okulistični pregled in ev. poseg (kapsulotomija), podaljšati registracijo avta, menjati gume, 80 let in morda še kaj...No, še volitve, vrag jih vzemi (ali pa vsaj tiste, ki so dosedaj vladali). Kako pa se JJ in njegovi obnašajo s temi brezplačniki in podobnimi nizkimi udarci, pa je vsega zgražanja vredno - seveda se povprečni slovenski kravjemuzikalni navdušenec ne zgraža, ampak priteguje in šimfa čez "komunajzarje", čeprav ga ob padcu komunizma niti na svetu še ni bilo in sploh ne ve, kaj naj bi to označevalo ! God bless Slovenia...!

No comments: