Saturday 25 July 2009

Treba je biti trmast

Ampak - danes pa sem le ukrotil NETGEAR router. Nastavitve tako pri meni kot pri Ma na mašinah so DHCP, torej dinamične in DNS-i prav tako. Nato pa dela vse v redu in oba imava okrog 11,9 Mb/s, kar tudi plačujem.

Brezžično s prenosnikom tudi dela, vendar skoraj enako počasno kot prej, zato ker je PCMCIA kartica stara in dovoljuje le standard 11b. Nabavljam novo za 108 Mb maksimalne hitrosti, kar navaja tudi router kot svojo nastavitveno možnost. Gledati TV spote je skoraj nemogoče; pošta in običajne strani pa gredo kar v redu v dnevni sobi ali na vrtu. Problem dela s prenosnokom pa je v bistvu zlasti ta, da baterija ne drži več kot slabo uro in je zato 220 priklop neizogiben. Prenosnik je pač star, disk je samo 15 G in neizmerno počasen in če bi ga resno hotel rabiti, bi moral imeti kaj bolj svežega (le čemu, saj na Žalah še nimajo dostopne točke in tudi iz žare bi bil signal bolj slab...). Na običajnem delu s stacionarno mašino pa se kar pozna, da gre hitreje.

Skratka, dovolj sem bil trmast, da sem z bolj sistematičnim in step-by-step pristopom stvar spravil v funkcioniranje. Juhu !

No comments: