Saturday 10 April 2010

Staramo se pač

Včeraj sva po daljšem času šla spet na malo daljši izlet. Na Ravnah pri Žireh sva šla pogledat impozantno kamnito mizo - naravni pojav, ko je ob sesutju stropa dolge votline del stropa obstal na kamnitem "podstavku" in vseskupak izglega kot orjaška kamnita miza. Kozinčev opis dostopa je zelo pomanjkljiv in po napotkih domačina sva stvar le našla in poslikala vse, kar se je dalo. Začuda so bile fizične reakcije na kar precejšen napor (sva še pohajkovala okoli mejnih rapalskih kamnov) skromne.

Opažam pa, da se včasih - ob slabem počutju - vendarle počasi pričenjajo podzavestno prikradati razne misli in skrbi: da bo pač s kondicijo vedno slabše, da bo postopoma treba pričeti ukrepati s kako domačo pomočjo, da bodo počasi nastali problemi z opravljanjem vsega, kar je treba tako osebno kot v hiši itd. Temu se počasi pridružujejo še misli o tem, kako bo treba ukrepati, ko bo prvi od naju šel v večna lovišča in kako bo to prenesel drugi itd itd. Saj se s temi rečmi miselno ne ukvarjam predolgo in jih zavestno odganjam; tudi z Ma ne govoriva o njih skoraj nič - vse v smislu tega, da se ne kaže obremenjevati predčasno, še preden problemi dejansko nastopijo, saj bi si sicer sicer od samih tovrstnih skrbi in razmišljanj lahko do kraja pokvarili sedanje življenje... Bomo pač reševali stvari takrat, ko nastopijo; čeprav bodo nekatere stvari nastopale "zvezno" in ne veš, kdaj bi bil pravi čas za ukrepanje...No, hotel sem reči samo to, da se počasi veča pogostnost teh podzavestnih razmišljanj in jih je treba vedno pogosteje odganjati. Ampak to je pač tudi atribut starosti, mimo česar se pač ne da...

Sedanjo pahorščino se sploh več ne splača komentirati; iz njegovih zadnjih nastopov je jasno, da bo v svoji trmi in samodomišljavosti storil vse, da bi se obdržal v tem mandatu. In nihče, zlasti v stranki, ki bi ga edina lahko "odpoklicala", se ne upa v tem smislu storiti ničesar. Očitno smo obsojeni nanj, kot so bili Nemci s Hitlerjem, ki jih je popeljal - vemo, kam !!! No, razlika je samo v tem, da naš inferno ne bo tako krvav - upajmo !

No comments: