Thursday 29 April 2010

Ni čisto v redu...

Nisem ravno najboljše volje. Pred dnevi se mi je postopoma pokvarila črevesna prebava in se gibljem "na robu" z drisko. Stvar je nekoliko neredna in tudi nekonsistentna; tako da me je pričelo rahlo skrbeti za event. recidivo. Resda sem tako "driskasto" obdobje že imel in je po nekaj tednih ravno tako postopoma izginilo. Z zdravnico sva sklepala, da je najbrž šlo za kako lokalno vnetje polipov ali divertikul v črevesju. Ampak problem je v tem, da se moram v takem stanju ogibati "provokativni" hrani - zelju, večini zelenjave (razen korenčka); tudi razne "omake iz praška" kot so golaž itd ter tudi mleko in mlečni derivati ne vplivajo dobro. Imam sicer kar normalen apetit, kljub temu se ogibljem presitosti in posledično teža rahlo upada.

Sklenil sem, da pojdem, če se prihodnji teden stvar ne normalizira, na kolonoskopijo - ponudbe zanjo je tudi v Ljubljani kar nekaj. Če bodo kaj resnega odkrili, upam da se bo še dalo urediti, najbrž z novo operacijo (če jo pri teh letih sploh še delajo...).

Kljub temu se voziva na izlete: Kamnita Miza nad Žirmi, Kamni Vrh nad Ortnekom in danes še Nebeška Gora vzhodno od Kuma, pri vasi Čimerno, odkoder sva šla iz Radeč. Zelo lep dan, prijetna temperatura in še kar razgled na dolino Sopote.

Hm, dokler bo šlo, bo šlo...

No comments: