Tuesday 7 September 2010

Nov monitor in stara jesen

Hm, že dolgo me ni bilo...Medtem gledam na novi monitor, ki je obenem TV z DVB3-T in DVB3-C ter z MPEG-4, kar omogoča gledanje digitalnih programov: na kablu samo nekodirane (med njimi je tudi HD SLO1, kjer je slika res imenitna), na anteni pa le s sobno anteno z ojačevalnikom. Sicer pa spremljam lahko vse analogne programe preko kabla, kot prej. Nekaj težav je bilo pri nastavitvah, kjer je način dela z menuji malce bolj nenavaden. Sicer pa je OK - le navaditi se ga je treba. Ma pa ima moj prejšnji 24" monitor (brez TV).

Sicer v bližnji familiji nič posebnega. Jesen je takorekoč tukaj, vreme večinoma svinjsko in v noge zebe skoraj 24 ur na dan. Tudi brez vsaj majhne kurjave ne gre. Le kakšna bo potem zima, če je že september tak...

Z Ma imava 23.t.m. že 60-letnico poroke. Pa sva res že stara, ni kaj. Ampak ob sedanjem kaosu te, očitno strašno bolane družbe, kjer je osebna korist nadvse, družbena pa nma prav nobene veljave, je čedalje manj motivacije, da bi želeli kaj dolgo ostajati ob čedalje hujših zdravstvenih težavah, ki so že in ki bodo še hujše...Počasi postaja že čas, da se spokamo odtod; seveda bi radi, da bi bil odhod čim "mehkejši". Ampak prav veliko na to nimamo vpliva. No ja, bo že kako !

Kdo že to poje: "Bolje biti pijan nego star..." ?

No comments: