Sunday 1 March 2009

Težave, težave...

Zobe sem končno dobil - niso čisto v redu in jih bo treba v četrtek popraviti; levi kočniki ne nalegajo najbolje. Prav je, da jih je zato le začasno pritrdil in bo finale v četrtek. Itak bo nekaj časa trajalo, da bo ugrizna bolečina postala tako šibka, da bom lahko normalno jedel.

Ne bom pa mogel normalno jesti zaradi driske, za katero kaže, da se še naprej slabša. Traja celo večnost in več "impulzov", da se črevo izprazni. To pa zaleže le do naslednjega obroka, ko se najprej prične muzika v črevesju, nato pa "pozivi". Ne Activia ne Seldiar ne Linex ne pomagajo; Seldiar morda stvari le malo upočasni. Tudi se vso noč - ob številnih prebujanjih - borim, da ne bi šel na stranišče. Tudi je precej irelevantno, kaj pojem; razlika je morda le v intenzivnosti.

Ne vem, kaj naj bi še naredil; vsekakor bom počakal do kontrole pri kirurgu 12.t.m. Predlagal bom kolonoskopijo, da vidimo, če je kaj vnetja ali sličnega. Sicer pa se bo treba sprijazniti s tem - na spletu je veliko pisanja o tem. Prizadeti pravijo tudi, da so jim zdravniki rekli, da je to običajen pojav po operaciji črevesja in da se naj kar sprijaznijo s tem ter pijejo veliko tekočine, ker je edina nevarnost dehidracija. Nekateri jamrajo, da gredo tudi po 20 (!) krat na stranišče dnevno ! Le kakšna je danka pri tem - ?

Pri tem je zanimivo, da sem lani v jeseni in še v januarju imel obdobje čudovitega iztrebljanja, ki pa se je počasi slabšalo vse do sedanjega stanja. Zakaj tako ? To najbrž le govori o tem, da je vzrok neka nastala motnja ali okvara, vnetje ali kaj takega, ki je stvar abnormaliziralo. Tudi zato bi bilo pametno opraviti kolonoskopijo, kar tukaj v Ljubljani (podružnica Bleda).

Ni potrebno posebej omenjati, da so mi dnevi s to drisko precej pokvarjeni. Ampak - what can I do...?

No comments: