Friday 4 December 2009

Veseli (?) december...

Počasi se bliža božično-novoletna norišnica, ki k vsem norostim tega sveta dodaja še stres zadreg za darila, reklam, nakupovanja, žurk in podobnega. Kot da ne bi bilo dovolj že političnega pljuvanja vsem in vsakomur v krožnik, prašičje gripe, štrajkov in drugega sranja. Ampak to je sestavina današnje dobe, ni kaj; pa če nam je to všeč ali ne...

Moja računalniška vročica se počasi umirja; ugotovil sem, da ima disk nove kište res občasen in nesiguren defekt in sicer (po temeljiti preverbi s pomočjo spleta) nezanesljiv osnovni zapis parametrov, ki se pojavlja enkrat z enim, drugič z drugim številom cilindrskih blokov. To je - po pisanju na spletu - značilnost nekaterih modernih (SATA) diskov, ki pri formatiranju tega ne pokažejo, pustijo si naložiti OS in še kaj drugega, potem pa enkrat ob zagonu ne bootajo več. Po kakem naslednjem zagonu pa morda spet v redu delajo itd. Svetujejo tak disk zamenjati z novim, seveda, saj ne gre na takega nalagati OS ! Tako sem nabavil še en disk in na njem bo OS; drugega pa bom imel za podatke, za katere bom imel BU na ključkih ali na stari kišti. Če bo še nagajal, ima Western Digital možnost reklamacije. No, bomo videli, je spet dejal slepec.

Sicer pa je vse čedalje bolj PO STAREM. Ko srečamo stare znance iz časov SFRJ, se čudimo, kako so postali stari...Mi seveda nismo taki, kajne ? Pa ja, seveda ne !!!

No, prihodnji teden greva v laboratorij ZD za pregled krvi. It's time to do it, saj je nisva dala pregledati že dve leti. Spet je rekel slepec...

Prebral sem nekje, da je Pogrebni zavod četrti pokojninski steber ministra Svetlika. Pa še najbolj učinkovit je, ker ima trajne rešitve !!!

Hm...

No comments: