Wednesday 7 February 2007

vznemirljivi sindrom

Vse kaže, da imam "irritable bowel syndrom" - ali "nervozna" čreva. Kako tega hudiča fašeš, ni jasno nobenim dohtarjem, kakor tudi ne, kako se zdravi. Lahko samo NE JEŠ: ničesar mlečnega ali na osnovi mleka, ne čokolade, ne maščob, ne vlaknin, ne surove zelenjave, ne itd...Skratka, sploh ničesar ne smeš jesti, hujšati pa tudi ne smeš. Ampak zgolj od vode se bolj težko živi - ali pač ? Pa stresa tudi ne sme biti...No, moj edini stres je jeza nad aktualno politično oblastjo. Torej bom zdrav po naslednjih (ali še naslednjih in potem še naslednjih...) volitvah ! Aha, po šestnajstih letih pa najbrž zagotovo ne bom več bolan !

Sicer pa se ubadam z mojim prenosnikom, kjer je XP Home zaštrajkal in sem nanj namestil W 2000, ki dobro kaže - ampak programe sem pa moral ponovno inštalirati, čeprav so vsi fajli ohranjeni, ker jih mora nov OS "sprejeti". Prenosnik bo prav prišel s priključkom na novi flat TV, kjer bo možno gledati kak DVD film ali pregledati fotke. Upam !

Ma se ubada z nepopisno birokracijo ob prodaji tiste krpe zamočvirjenega travnika iz Želimelj. Služnostna pot, ki ima več lastnikov (ki so pač vozili po njej), je v ročni varianti drugače vpisana v zemljiško knjigo kot v digitalni izvedbi. Pa je bilo treba poiskati vse zgodovinske pogodbe, celo tiste, ko je še v 19.stoletju njen stari oče kupil to od turjaških Auerspergov...Obenem pa meni nič tebi nič gradijo pod ljubljanskim gradom stanovanjski monstrum za superpetičneže, ki po vseh logikah ni nadomestna gradnja za bivšo neopazno kmetijo...No, medpalčno-kazalčna maža deluje že od pradavnine - in zakaj bi bilo sedaj drugače ? To je seveda tudi "irritable syndrom" za nas plebejce...! Ampak od tega gotovo nisem dobil omenjene individualne driske - razen v toliko kot celotna družba, ki je žrtev splošne POLITIČNE driske.

Old Shatterhand, howgh ! je dejal Winnetou.

No comments: