Tuesday 10 July 2007

Boli v gobcu, spet Pahorščina in še modem za povrh

Da lahko na stara leta vsak dan pričakuješ kako težav(ic) o, se vedno znova potrjuje. Sedaj me bolita dve področji v ustni sluznici - pod desnim spodnjim podočnjakom in v levem delu jezikovega korena. Stvar otežuje pri jedi in je precej trdovratna: ne koristijo veliko žajbljeva izpiranja, tako da se je treba zanesti kar na mater naravo in "počakati, da mine".

Slovenska scena se je še enkrat potrdila, da je nora: tega Türka rine SD "preko vseh ovir", čeprav s tem tvega, da bo izvoljen Peterle. Ampak kompromisarju Pahorju je glede tega očitno kar prav; po vsej sili bi rad Slovenijo napravil "mehko, nekonfliktno, dobronamerno, strpno mislečo" in kar je še takih utopij ! Tudi v tem je podoben Janši: bomo na vrhu sveta, raj na zemlji, vsi se bomo medseboj objeli, podpirali, bomo najboljši, najstrpnejši in najnajnaj... in slično. Bog (Kristus, Alah, Jehova, Buddha, Krišna ali pa kar Zevs, če drug noče) nam pomagaj !

Ker se mi je internetni modem zadnje čase nastavil prav šele po večkratnem resetiranju (še rajši pa sploh ne), sem zasitnaril pri Telemachu; nakar sta prišla dva mladeniča in ugotovila, da je signal idealen in je torej modem kriv. Danes pa ga je mlada dečva prišla zamenjat. No, bomo videli, je rekel taslep.

No comments: