Thursday 19 July 2007

Ni več pravega mraza...

Polagoma postaja vroče tudi v hiši, čeprav ventilator v predsobi zaenkrat ne terja vključitev klime. Le-ta je nekoliko neadekvaten "Blažev žegen"; prvič je glasna kot hudič, omejena na ne prevelik volumen prostora in kot pomanjkljivost moraš dati izpuh skozi priprto okno, kar pomeni, da nekaj toplega zraka dobiš nazaj. Sploh si s klimo omejen na določen prostor, pa še grdo piha. Skratka, počasni obrati ventilatorja so boljša rešitev. Zidovi pa se seveda počasi le segrevajo bolj, kot pa se ponoči ohladijo. Ampak bomo že morali zdržati, saj kaj pa naj bi sicer ?

Taka vročina ni seveda za nobeno delo zunaj, pa tudi znotraj ne. O izletu ni govora, preko Rožnika gre, če si pred pol enajsto doma...

Včeraj sem imel slab dan - udaril sem se v glavo na vogalu vrat omarice, nato pa še urezal na salamoreznici. Danes pa mi je zledenela kri v žilah, ker sem mislil, da je računalnik spet crknil. Po "restart" se ni hotel več zagnati niti do točke, kjer bi lahko poklical SETUP. Vzrok je bil v tem, da sem poleg ključka imel priključen še delujoči mobilec, s katerega naj bi preko USB prenašal slike, narejene z njim. Take kombinacije pa računalnik na startu ni prepoznal. Očitno oboje ne sme biti hkrati priključeno, ko kišto zaganjaš.

Metkin rekorder sem končno obvladal - tudi za snemanje in reprodukcijo, v načinu brez SCART priključkov. Upam, da bo tako deloval še pri njej, ker na njenem TV-ju SCART ne dela in je treba iti preko rekorderjevega tunerja.

Predsedniška bitka bo svojevrstno "nadmudrivanje". Vsi so kao nestrankarski in superpošteni (uh!). Ampak vsaj zaenkrat se dokaj kulturno obnašajo. Kar se mene tiče, je Gaspari nesporno najbolj verodostojen - in vsaj zanj sem siguren, da ne bi zlezel Janši (pa tudi komu drugemu ne) v zadnjico, česar pa za druga dva, zlasti za Türka, ne bi mogel reči. Bomo videli, je rekel taslep...

No comments: