Tuesday 18 November 2008

Zanimivosti pred odhodom...

Ali je res tako, ali pa je le občutek, da sem se z 80 letom skoraj trenutno še nekoliko postaral - nič naj bi ne bilo tako kot pred letom !

Seveda ne. Gremo proti finalu, ni kaj.

Večina predvidenih opravkov pa je le pod streho (preobutje in servis avta, laboratoriji, dohtarji in slično; pa še obvezni obiski povrhu). Politika pa je postala za kanček manj zanimiva; zanimivo pa bo, kako se bodo stvari lotili in kakšen bo efekt. So help them God !

Ma-ji so pregledalo kosti - ni posebno hudo. Ampak pasti pa ne sme! Sicer pa pestujeva hrbtenico (in jaz še tilnik), maževa s kremo, žreva kapsule itd. Morda je celo kaj bolje - ali pa se samo tako zdi, ker je danes sončno ?

Navigator deluje, da je kaj. Skušal sem v podrobnosti prodreti v principe in mehanizem delovanja, pa sem ostal zgolj na površju. Ne gre več, da bi preigral celotno matematiko sečišč več krogel in razumel vse možne korekcije časa in motenj, ki jih doživljajo sateliti in ki jih periodično korigirajo z zemlje itd. Škoda le, da imam to mašinco sedaj, ko je zima in ne greva na kake večje izlete. Le zakaj se najbolj zanimive novitete izumljajo in dogajajo šele takrat, ko si že skoraj "out"?

Blagor našim vnukom....(ha,ha,ha !)

No comments: