Wednesday 7 January 2009

Ni prehlada, so pa krize

Kako došlo, tako prošlo. Po pričakovani gostoti v nosu in bronhijih sedaj že skoraj normalno diham. Kopriva pa res ne pozebe, kljub temu, da je te dni zelo mraz.

Včeraj spet nekaj težav z računalniškimi aktivnostmi. Thunderbird ni sprejemal pošte, zlasti iz "tujih" strežnikov. No, včasih je kakega le sprejel, ali pa ga je prikazal šele po urah. Očitno je izhodni strežnik pri providerju delal težave, saj je danes že bolje.

Zvečer sem spet z Iskraši. Morda bo kaj novic o R. Kaže, da ima resne zdravstvene težave. Tudi mnogo prezgodaj, saj še nima 70 ! Vrag vedi, kdo bo naslednji na vrsti ? Ampak ne gre se obremenjevati vsak dan s tem - ko pride, storiš pač kar moreš; veliko pa se v teh letih itak ne da več...

Politika pa je res postala prava pocestnica (da ne uporabim hujšega izraza, ki pa pomeni isto). Saj ni več mogoče ugotoviti, kdo je s kom in za kaj se zavzema. Vsekakor pa je vrli Pahorček krepko razočaranje - imeli so prav tisti, ki so trdili, da je za premiera sposoben toliko kot (nezmrznjen) drek za brus, kot pravijo na kmetih ! Vsekakor nastopajo hude preizkušnje - splošna gospodarska kriza pa še hrvaška in plinska povrhu. Upokojencev seveda ne bo mogoče odpustiti (kvečjemu z nagradami za vsakega povoženega, s pogojem, da je povožen do smrti), pač pa se pokojnine lahko ustrezno zmanjšajo. Država pa bo morala absolutno poseči še po luksuzu, vsakovrstnim špekulacijam in proračunskem ravnanju z denarjem kot prasica z mehom. To seveda ni šparanje pri kavicah, kisli vodi in zobotrebcih, kot pravi danes Miheljak, ampak pri hipertrofirani državni upravi, davčnih utajah, potratnih nabavah (od vrhunskih avtomobilov do raznih nepotrebnih adaptacij) itd.

Ampak - v principu - je narod neuničljiv !

No comments: