Monday 29 December 2008

Prehlad in še kaj

Pa sem ga staknil, ta zoprni prehlad. Teče iz vseh lukenj, kašljam, smrkam in kiham da je joj. Scenarij je znan: najprej peče mehko nebo, nato prične teči iz nosa, nato pa še kašelj. 7 dni traja, če ničesar ne jemlješ, če pa se zdraviš, pa samo en teden. Pa danes se že malo gosti in spati se je dalo - vsaj na obroke. Vzrok je seveda mraz na pogrebu.

Darila smo za prvo rundo potalali. Sedaj sta na vrsti še Metki (in pritiklina). Ob teh prehladnih težavah še za Rožnik ni bilo in sva kar doma. Našel sem program za remote control, file exchange in chat - deluje pol ure, nato pa "zaključi" sejo. Original pa stane več sto dolarjev !!! Bom našel še kaj uporabnega, tudi free. Se mi pa res ne da dajati denar za to, čeprav zelo prav pride, ker lahko izmenjujem file s prenosnikom (ki je nekakšna rezerva). Je pa prenosnik brezupno zastarel in disk tako počasen, da se komaj da delati. Ampak za rezervo je OK - morda se kdaj splašim za kaj zelo sodobnega in predvsem hitrega. Počasnost pa se pozna že tudi na stacionarcu, kljub rednemu čiščenju in defragmentiranju. Pa je disk samo 250 G. Kako je šele pri 1 T disku čez čas, ko se vse sorte nabere na njem ??? Res bi bili potrebni že flash diski kot glavni oz. nosilni za OS.

Pahor me je spet razjezil v intervjuju v Objektivu. Sedaj mu je prav prišlo, da je Spomenka izrazila pomisleke nad Ruplom, češ da pooseblja neko preteklo in "neprijazno" obdobje. Pa je Barbek takoj rekel - no, to bi bila pa lustracija, saj tudi Kučan ni bil lustiran, čeprav je bil iz prejšnjega režima ! Ampak noče priznati, da sploh ne gre za tako ali drugačno politično orientacijo, ampak za to, da je Rupel zagrešil težke napake, kot so vilenska izjava, solidarizacija z uradno Avstrijo proti slovenski manjšini, grožnje medijem, da jih bo politika spravila v red, aroganca do svojega nadrejenega, ko je bil še v ZDA itd. Očitno velja za slepega apologeta ZDA. Vsega tega pa Barbek sploh ne omenja, pa so v resnici glavni razlog za proteste. Rupel je bil ZELO SLAB zunanji minister !!!

Hm, morda pa bom kaj v tej zvezi napisal - pa se komaj splača. "Psi lajajo, karavana pa gre naprej."

Tako je to.

No comments: