Wednesday 30 April 2008

Pa še malo politike

Tokrat pa me je zapis v Mladini ugodno presenetil. Gre za članek o zasnovi alternativnega programa SD, ki je v nastajanju, vendar kaže že konkretne obrise. Moje mnenje je, da je kar precej konkreten, vsaj v tem, KAJ nameravajo storiti (če seveda pridejo na oblast), manj pa sicer o tem, KAKO to izpeljati. Vendar pa so že dovolj konkretni, da se lahko dobi presenetljivo dober vtis. Do nedavna smo jim (upravičeno !) očitali, zlasti Pahorju, da ga je sam vsesplošni in nekonkretni čvek. Tokrat pa le kažejo na celo vrsto potrebnih konkretnih potez v gospodarstvu, v šolstvu, v sociali, v kulturi itd., ki so seveda pravo nasprotje tega, kar je počela in še počenja sedanja vlada.

Prav bi bilo, da bi čimprej postali dovolj konkretni za objavo programskega osnutka in pozvali vesoljno slovensko občestvo za pripombe. Seveda bo sledil tudi plaz uničujoče primitivnih kritik kot so npr. komentarji na spletnih straneh medijev; ampak to je treba odšteti oziroma vzeti v zakup. Kako sicer spraviti altenativni program do potencialnih volilcev ?

Zanimiva bo tudi brati reakcije (ali podobne alternativne programe) s strani LDS in ZARES. Kakorkoli - ta SD-jev osnutek vliva vendarle nekaj optimizma za alternativo !!!

No comments: