Saturday 20 June 2009

Avče, višnje in deževje.

Preživeli smo tudi izlet v Avče. Saj ni bilo posebno hudo, le vožnja 2 x 2 uri z malim avtobusom postane neudobna za nas starce. Ne vem, kako bi bilo npr. pri celonočni vožnji z avtobusom npr. v Grčijo ali v Rim ? No, videli smo pravzaprav le bazen za akumulacijsko jezero; v strojnico, kjer agregat šele montirajo, nas niso pustili. Dobili pa smo lepo literaturo o vseh primorskih elektrarnah. Potem smo šli na kosilo v Medano in nakupili nekaj češenj. Brda so seveda zelo simpatična - ampak že tudi turistično "zastrupljena", kar se vidi npr. pri cenah...

So pa tile najini kolegi vsi nakakšnji kripeljni, še malce slabši od naju. Vsi imajo ortopedske težave, povrh pa so še gluhi itd. Sva sicer še boljša, ampak ne prav daleč pred njimi.

Klical me je tudi moj vrli bratranec Bruno; ima, izgleda, podobne težave s prebavo, zaradi katerih gre na kolonoskopijo in ga je zanimalo vse v zvezi z mojimi (nekdanjimi) težavami. Morda pa je res ta rak debelega črevesa genetsko pogojen tudi pri dinastiji Kobe; kdo bi vedel. Ampak res genetsko predispozicijo navajajo kot enega od faktorjev tveganja za karcinom črevesa. No, oskrbel sem ga z vsemi potrebnimi informacijami in mu svetoval kolonoskopijo in ultrazvok čimprej, četudi samoplačniško.

Višnja je kar dobro obrodila, jih je veliko, le da so manjše kot lani. Sicer pa smo jo kolikor mogoče obrali še pred slabim vremenom - danes je zgolj 13 stopinj !

Ampak bo tudi še toplo.

No comments: