Friday 5 June 2009

Deževen vikend

Jutri je 65 let od invazije v Normandijo. Spominjam se, kako smo to takrat z olajšanjem sprejeli - češ, sedaj pa Nemčija ne more več dobiti vojne. In jo res ni. Ampak čas pa tako neusmiljeno teče, da ne veš več, kako bi še uspel kaj postoriti ali ujeti pred odhodom v večna lovišča ! Hudič pa je v tem, da se ob enakem delu mnogo prej utrudiš kot včasih in to plačuješ potem s hrbtnimi težavami... Ampak, roko na srce - mnogo je vrstnikov v mnogo težjem stanju !

Golobiča skušajo zadaviti na vsak način - škoda bi ga bilo; se strinjam z Žižkom, ki pravi, da je zamera Golobiču čisti absurd. Kdo pa lahko za svojo dolgoletno politično ali drugačno karieri trdi, da ni naredil nobene napake ali neustrezne odločitve ? Še sveto pismo pravi: "Naj vrže kamen tisti, ki je brez greha...!". Politiku je treba meriti njegovo celovito in long term delovanje, ne pa to ali ono posamezno - izrečeno ali zamolčano - besedo. Ampak o vsem tem bodo odločali drugi.

Evropske volitve - najraje ne bi šel, ampak JJ bo skušal na vsak način triumfirati, češ, zmagali smo, hočemo predčasne volitve...itd. Zato je treba iti in voliti SD, ne glede na to, komu bo padla sekira v Bruselj oz.v med.

Mimogrede - nikakor mi ne uspe pogruntati, kako povezati Handan sprejemnik za digitalno TV z računalnikom. USB driver sem instaliral, računalnik ga sprejme in uvrsti v seznam HW USB devicov, ampak sprejemnikovega diska ne prepozna, tako da prenos datotek ni mogoč. Tudi na internetu zasledim topogledna vprašanja, ki pa ne dajo pravega odgovora: češ, če je driver v redu instaliran, bi moral biti disk prepoznaven. Že mogoče, ampak ni. Objektivno vzeto, tega niti brezpogojno ne rabim. Howgh !

Vikend bo (oz. je že) deževen. Bomo pa doma gnili, reševali SUDOKU, brali časopisne trače in oslarije ter igrali pasjanso. Ni kaj.

No comments: