Wednesday 21 November 2007

L'etat c'est moi !!!

Ni da bi govoril - tole sem napisal za Dnevnikov komentar:

Neverjetno ! Tako bednega, zbeganega in cmeravega dveurnega nastopa JJ še nisem videl. Saj bi se človeku skoraj zasmilil, tak Kalimero !!

Sicer pa je škoda besed. Je res, kot pravi danes kolumnist Dnevnika, da je JJ škorpijonski, ki sam sebe uničuje. Cela štorija spominja na OZN, ki ima sicer Varnostni svet, kjer je veto možen; ima pa tudi Generalno skupščino, kjer pa manipulacije z vetom niso možne. JJ je dobil le zaupnico poslancev, ki pa nimajo v javnem mnenju več večine. In ko se je to pokazalo na volitvah, je nastal jok in stok. Res je - pravo preverjanje zaupnice ni parlamentarno glasovanje, ampak VOLITVE. Zakaj pa JJ ne gre nanje, kaj ? Pa bi si zaupanje spet pridobil, ča bi upošteval opozicijo in spremenil - s svojo ekipo vred - svoj absolutistični načain vladanja ("Država sem JAZ !") in ga nadomestil z normalno demokracijo. Zakaj pa je popustil le pri šolskem zakonu - še vedno pa zliva ogenj in žveplo na opozicijo in na medije ? Tako pa bo še naprej izgubljal še tisto malo podpore, ki jo še ima !

Katastrofa je, kadar tak paranoik vodi državo !

Jutri grem na okulistični pregeled - upam, da se bo še dalo kaj napraviti s konstantnim padanjem vidnosti. Če je res motnenje kapsule leče, bo laserska kapsulotomija pomagala. Lahko pa se seveda tudi motim.... kot ponavadi pravi računalniški novinar Borut Pečenko.

Bomo videli, če bomo bolje videli.

No comments: