Tuesday 13 November 2007

"Ne grem se več..."

Glej glej, užaljenega fantička !

Po dvojnem volilnem fiasku, kjer je jasno, da je večina Slovencev proti tej vladi in njeni politiki, je JJ zaigral užaljenaga fantka, ki so mu vzeli igračo."Kar domov grem, z vami se nočem več igrati...!"

Nisem si mogel kaj da ne bi v spletnem Dnevniku komentiral takole:

""JJ bo odstopil....mi pa v jok !! Njegovo potezo bi si lahko razlagali takole:

1. Je globoko užaljen in je to izdavil "iz inata", kot pravijo Srbi, češ, "boste že videli kaos, ko bom odstopil, vi nehvaležni Slovenci !"

2. To je finta, ki naj predvsem opominja koalicijske partnerje, češ, če ste tako nezanesljivi, vas bom pa nagnal iz vlade, pa čeprav bi sebe tudi !

3. Neke vrste zastraševanje Slovencev, češ: "Jaz sem načelen, tujina pa bo mojo načelnost cenila in bodoča vlada brez mene bo imela kriminalni ugled, zato bo njeno predsedovanje nepopisen fiasko ! Še posebej, ker ste, opozicija, tako neorganizirani !"

4. Najverjetneje pa gre za kombinacijo vsega skupaj. Morda pričakuje reakcijo relevantnih nasprotnikov v stilu "Janez, nikar tako, saj nismo čisto resno mislili s takim nasprotovanjem vladi...! Prekliči izjave in se pojdi še naprej premierja, saj boljšega nimamo...??!"

V resnici pa taka Janševa reakcija kaže zgolj na to, da ta vlada nikoli ni premogla resne in preudarne strategije. Saj preprosto ni res, da JJ tako totalno ne bi bil verjel upadanju vladnega ratinga - in vendarle ni nič hotel spremeniti pri svoji politiki ! In ker je tako, naj ga kar odnese vrag - sedaj ali pa prihodnje volitve; čimprej, tem bolje !!

Je pa značilno, kako se vodilni črnuhi sedaj že spreminjajo: npr. Danilo Slivnik ali Makarovič ali Boscarol ali celo Steinbuch ! Kmalu bomo kaj takega doživeli še na RTV, saj se celo RKC-jevski velikaši zaznavno transformirajo...! Če drugega ne, je "beg podgan z ladij" zanesljiv znak bližajočega se brodoloma...

Ves kratki historiat črne vladavine kaže, da je vendarle politično skrajno slabo pismena in da nima (ali ga ni hotela imeti) političnega feelinga za vodenje naroda in države...!! In ker je tako, naj kar odide z odra !!""

Pa še velike demonstracije so v soboto...!!!

No comments: