Saturday 10 November 2007

Rojstni dan, pa še volilni molk

Če je že tale blog namenjen tudi jamranju, si lahko na svoj rojstni dan res privoščim malo jamranja. No, saj gre tokrat le za dejstvo, da se mi vid rapidno slabša - aampak stavim, da gre tu za motnenje ovojnice očesne leče in da bo treba pač kapsulotomijo; vtis imam, da gre za obe očesi. Če je to res, mi bodo - upam - stvar "porihtali" razmeroma hitro in enostavno. Uspel sem si izprositi termin za 22.t.m pri dr. Olgici in upam, da me dbo napotila na kapsulotomijo. Najbrž kar k dr. Pfeiferjevi.

Danes naj bi bil volilni molk, glede objavljanja anket pa naj bi bil že ves zadnji teden. To k sreči ni res; Ninamedia objavlja anketo od včeraj (9.t.m.), kjer je razmerje Türk-Pterle 70:30. No, mislim da Lojzek nima prav nobenih šans, ampak to ve tudi sam. Glede referenduma pa je 2/3 proti in 1/3 za, kar je tudi v redu.

Ali bo to res pričetek labodjega speva vladajoče opcije ? Da se v letu dni to razpoloženje le ne bi ohladilo ! Ampak sedaj, ko je situacija pri plebsu jasna, bi morali ugotovitii - kakšna pa bo alternativa ? In če ta ne bo bistveno bolj strumna in profilirana kot sedaj kaže, bo šlo razpoloženje postopoma spet v maloro in ljudem bo preostala samo še pasivizacija !

No, proti opciji se bo dogajala rastoča inflacija in socialno nezadovoljstvo; zanjo pa bo do neke mere delovalo predsedovanje EU, kjer Janša računa na lovorike (ob mirovanju opozicije !). Upajmo, da bo prevladalo nezadovoljstvo....

No comments: