Wednesday 6 May 2009

Malo tega in malo onega...

Končno - včeraj so na POP TV vendarle obširno omenili, da je prosta plovba do Kopra naš ključni ekonomski interes (no, dodali so, da gre tudi za nekaj prestiža), zaradi katerega Slovenija ne bo popustila. Pogrešam pa še primerjavo med tem, kaj kdo dobi oziroma izgubi; to bi morali jasno pokazati tako za Slovenijo kot Hrvaško. Nedvomno je to ključni argument pri kakršnikoli odločitvi, če se upošteva vsaj minimum pravičnosti !!!

No, povedano je bilo tudi, da v primeru, če izgubimo direktni dostop do mednarodnega morja, Hrvati lahko ustavljajo, pregledujejo promet itd, kar bi seveda škodilo našim ekonomskim interesom. To pomeni, da ne zaupamo Hrvatom in njihovim obljubam o tkim. prosti plovbi. Tudi to je treba - s konkretnimi primeri iz bližnje preteklosti - jasno povedati !!!

Razpleta mejnega problema ne vidim; ne verjamem, da bodo Hrvati popustili; angažirali bodo vso mednarodno javnost in stvar bo dobila široke medijsko - diplomatske razsežnosti. To pa bo lahko edinstvena prilika, da stopimo pred svetovno javnost, ki vendarle premore še nekaj občutka za pravičnost in ji predstavimo RESNIČNE argumente, zakaj potrebujemo mednarodno morje, ki ga imamo pred nosom !!!

Moj Queyrat sem pokazal Svetičevi; stvar se polagoma še naprej boljša. Danes sem bil še na odvzemu krvi za PSA in čez 3 mesece grem spet k dr.Stojiću. So far, so good, bi rekel. Razen hrbta, sklepov itd - ampak o tem jamrajo prav vsi moji vrstniki in Ma tudi. Je pač sestavni del EMŠO, ni kaj.

Letošnja dohodnina je občutno višja - država pač rabi denar. Pa še mi ni jasno, kako (če) bo sploh zvozila. Sem za davek na tobak in alkohol; tudi bencin bi lahko bil malce dražji. Predvsem pa bi rabili davčni vijak za najvišje kategorije ter seveda davek na nepremičnine z visoko obdavčitvijo nezasedenih stanovanj in hiš !!! Le-te ostajajo sedaj - nezasedene in kapitalno ter družbeno "mrtve"- nedotaknjene, medtem ko so obresti oz. depoziti, ki pa le omogočajo "vrtenje kapitala", obdavčeni...! Razumi, kdor more !

Zanimivo je jajcanje črne garniture na RTV in njenem Svetu ! Po principu "primite tatu !" vpijejo in protestirajo proti "političnemu vmešavanju oblasti" v RTV in njegove vodilne. O, sancta simplicitas, le kdo je pod prejšnjo vlado najbolj nesramno politično kadroval - pričenši od Grimsovega RTV-zakona vse do kadrovanja v upravo in Svet, ki so ga prav zaradi radikalne politizacije zapustili Miheljak, Pučkova, Hribarjeva in še kdo ! In drastično poslabšanje programov, upadanje gledanosti itd. Saj človek komaj verjame, kako nesramno se lahko po vsem tem sedaj obnašajo....

Ampak ne le v ZDA, tudi pri nas je vse mogoče (glej primer Rupel in še kaj...) !

Tako je, povikaše seljaci i odmah ga ubiše...!

No comments: